Water is heel belangrijk voor de mensheid.

Zonder water is er geen leven mogelijk. Water, met name drinkwater, komt op de eerste plaats. Water drinken is gezond. We verliezen dagelijks een grote hoeveelheid water. Om het lichaam efficiënt te laten functioneren moeten we deze hoeveelheid dagelijks aanvullen.

Maar we gebruiken water niet alleen om te drinken maar ook om te koken, af te wassen, koffie te zetten, groenten te spoelen, glazen te reinigen … Hiervoor maakt U, zoals wij, gebruik van leidingwater.

Aqua-Clean behandelt leidingwater zodat u er, in het dagelijks leven, voor zeer specifieke doelstellingen, optimaal van kunt genieten.


Hard versus zacht water

De hardheid van water wordt voornamelijk veroorzaakt doordat het calcium en magnesium bevat. Deze stoffen veroorzaken echter kalkproblemen. Om dit op te lossen maken veel mensen gebruik van een waterontharder.

De hardheidsgraad van water wordt internationaal uitgedrukt in Franse graden (°f). Je vindt deze vermelding soms terug op gebruiksaanwijzingen voor onder meer waspoeders, om de juiste hoeveelheid poeder te kunnen bepalen voor de wasmachine. Soms worden ook Duitse graden (°D) gebruikt. 1 Franse graad komt overeen met 0,56 Duitse graden. Water met een hardheid van bv. 30 °f bij een jaarverbruik van 130 m³ (gemiddeld verbruik van een gezin van 3 personen/jaar) komt overeen met een instroom van ongeveer 40 kg kalk/jaar.

Het water dat uit de kraan komt, kent ook nog heel wat andere toepassingen. Slechts vier procent ervan wordt gebruikt als drinkwater. De rest is was- en spoelwater of wordt gebruikt door toestellen. Wanneer het water verwarmd wordt tot meer dan 55°C of het in contact komt met lucht, via de kraan of douchekop bijvoorbeeld, kan er zich kalk gaan afzetten op de waterinstallatie. Daarom wordt water met een zo laag mogelijke hardheid aangeraden. Zacht water met 0 °f geeft het hoogste comfort. Steeds meer mensen schaffen zich dus een waterontharder aan.

Wil u weten hoe hard uw leidingwater is? Vraag dan hier uw watertest aan.

Zacht water… “harde” voordelen

Er zijn redenen genoeg om een waterontharder te installeren. De voordelen zijn niet de minste:

  • Zacht water zorgt voor een proper sanitair. Bovendien zijn er geen kalkresten meer op douches en kranen
  • Minder onderhoud en herstellingen aan boilers of centrale verwarming
  • Huishoudtoestellen zoals koffiezetapparaten, strijkijzers, wasmachines en vaatwassers worden beter beschermd en gaan langer mee
  • U hoeft geen chemicaliën meer te gebruiken in de vaatwasser of wasmachine, waardoor u geld bespaart en een positieve bijdrage levert aan het milieu
  • Minder verbruik aan energie, doordat het minder energie vraagt om zacht water op te warmen
  • 50% besparing op wasproducten en detergenten
  • Zacht water draagt bij tot mooie huid en zachte haren


Zuiver drinken van de kraan

Het water dat we drinken komt meestal uit een fles! In België is het trendy om flessenwater te drinken. Een gemiddelde Belg drinkt jaarlijks zo’n 147 liter water en dat hoofdzakelijk uit flessen. U kunt nog meer water drinken door gebruik te maken van een omgekeerde osmose.

Omgekeerde osmose zorgt ervoor dat u, op de plaats van afname het water, zuiver en helder drinkwater produceert. Omgekeerde osmose is een fysiek proces waarbij geen chemische producten nodig zijn. Dankzij de moderne membranen wordt tot 99,6 % van de opgeloste stoffen in het water verwijderd.
Het water is na omgekeerde osmose vrij van chloorsmaak, pesticiden, nitraten, zware metalen, bacteriën, enz.
U kunt zo ook de afvalberg verminderen; u hoeft immers geen flessen of bidons meer aan te schaffen en te stockeren.